Anasayfa
Okulumuz
Yetişenlerimiz
Derneğimiz
Vakfımız
Kampüs Gelişim Projesi
Bize Ulaşın
Haberler
Letonya - Estonya - Finlandiya gezimiz neşeli geçti

Derneğimizce düzenlenen Baltık Ülkeleri gezimiz çok neşeli geçti

 

Derneğimizce düzenlenen Baltık Ülkeleri gezimiz 27 Haziran 2011 Pazartesi günü başladı. 42 Kişiden oluşan kafilemiz, İstanbul Atatürk Havalimanında buluşarak, güzel bir yolculuktan sonra Letonya’nın başkenti Riga’ya vardı. Otelimizdeki nefis akşam yemeğinden sonra 28. kattaki roof’tan muhteşem Riga manzarasını ve gecenin geç saatlerine kadar beyaz geceleri seyretmek mutluluk verici idi.
Ertesi gün rehberlerimiz eşliğinde bu güzel kenti gezerek tanımak imkanını bulan kafilemiz, burada hoş vakit geçirdiler. Üçüncü gün ise Riga’nın 60 Km dışında bulunan Bauska Kalesi ile Rundela Sarayını kapsayan günlük tura katıldık. Avrupa’nın ünlü saraylarından olan Rundela sarayı ve bahçeleri gerçekten muhteşemdi.
Dördüncü gün kahvaltıdan sonra kafilemiz özel otobüsü ile Estonya’ya gitmek üzere yola çıktı. Çok güzel ormanların içinden geçerek Estonya’ya varan kafilemiz öğlen saatlerinde yörenin ünlü tatil kasabası olan Parnu da mola verdi.
Her tarafı çiçeklerle süslü olan bu kasabada hoş vakitler geçirdik. Daha sonra güzel bir yolculuk yaparak Başkent Talin’e vardık. Otelimiz, Riga da olduğu gibi burada da kentin merkezin de ve çok lüks bir oteldi.
Beşinci gün eski bir yerleşme merkezi olan Talin de Rehberlerimiz eşliğinde çok kapsamlı bir şehir turu yaparak, bu ortaçağ kentini yakından tanıdık. Özellikle Şehrin ünlü meydanındaki, güzel bir lokanta da birlikte yediğimiz öğlen yemeği çok neşeli geçti.
Altıncı gün özel otobüs ile limana gelen kafilemiz, Lüks bir feribot ile iki saat süren, güzel bir deniz yolculuğundan sonra Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye vardı.
Rehberlerimiz ile başkentin görülmeye değer yerlerini gezme fırsatı bulduk. Daha sonra otelimize yerleşen kafilemiz, akşam yemeğini Helsinki’nin ünlü lokantalarından birinde yedi.
Ertesi gün de sabahtan kenti gezen ve alışveriş yapan arkadaşlarımız, akşamüstü otelde toplanarak özel otobüs ile havalimanına ulaştılar. Türk Hava Yollarının uçağı ile güzel bir yolculuktan sonra İstanbul’a vardılar. Arkadaşlarımız bir sonraki gezide de birlikte olmak dilekleriyle vedalaştılar.
Yayınlanma Tarihi: 23.09.2011
HABERLERE GERİ DÖN
Anasayfa  |  Okulumuz  |  Yetişenlerimiz  |  Derneğimiz  |  Vakfımız  |  Kampüs Gelişim Projesi  |  Bize Ulaşın
COPYRIGHT  ©  EDİRNE LİSESİ'NDEN YETİŞENLER DERNEĞİ - GENEL MERKEZİ
Gümüşsuyu Dümen Sok. Dümen Apt. No:3 D:4 Taksim / İSTANBUL
Tel: 0.212.244 42 80  Fax: 0.212.244 46 05  e-mail: elydgenelmerkezi@gmail.com  -  elyd@ttmail.com
refona.NET